Vinyl-EP med The Bonks!

Releaseparty den 5 November.

Bollmora Rekords – från Ann Arbour till Alphyddan.

Det finns många likheter mellan Bonks och Stooges. Det malande beatet. Riffen. Den oberäknelige sångaren. Villervallan. Den underliggande frustrationen. Övertygelsen om att monoton högljudd musik kan rädda världen.

Bonks bildades aldrig. Bandmedlemmarna råkade bara vara på samma plats vid samma tidpunkt. I replokalen i Alphyddan. Rytmsektionen bestod av Peter Krooks och Dallas Piss Persson. Gitarrist var Robert Rock Dude, riffguden från Holmsund. Och sångare och låtskrivare Ludvig Dahllöf, den ende man i världen som kan vara på två ställen samtidigt.

Bonks var världens bästa punkband i en hel timme, innan arrangören på Bullwinkles Inn stängde av strömmen och portade bandmedlemmarna på livstid. Spelningen finns dokumenterad i Arne Wickanders roman den trettonde punkarn, som ges ut på Renegade Publishing under hösten.

En kväll spelade man in några låtar i replokalen. Bandet hävdade att det blev asbra, men ingen annan hade hört inspelningarna. Dom låg hemma hos Robert och han hade odlat skägg och svarade inte i telefon. Bollmora Rekords kan nu stolt presentera fyra låtar från denna inspelning. Det här är punkrock när den är som allra bäst. Det blir releaseparty den 5 november för ep:n med Bonks, Arne Wickanders nya roman och en singel med bandet Tussilago. Mycket på en gång alltså. På Brother Tuck i Stockholm.

Skivan släpps den 5 september 2022 men du kan redan nu förbeställa den.

Bollmora Rekords katalog

BandSkivtitelFormat
Brain ScanDet här är Bollmora, inte Tyresö CSingelPunkrock från 1991
The ImpsThe ImpsLPPunkrock från 1980-1981
The Vacuum CleanersSingelGaragerock från 2022
BinaDöd svan bluesSingelPunkrock från 2022
Unbearable ErrorPoetry is DeadLPPunkrock och poesi från 2021
The BonksWeekend KicksEPPunkrock från 2001
TussilagoTrafikplats JönåkerSingelRock från 2001
Blasting FondasLet It BeEPPowerpop från 2016
BradshawsBeautiful Harmony FeedbackLPPunkrock från 1997
Sugar RatsMaxisingelPunkrock från 2022
Incest BrothersLjuset igenSingelPunkrock, Släpps 4 februari 2023

Bollmora Rekords är ett relativt nystartat skivbolag. Vi kommer att ge ut drygt tio skivor under hösten. Det blir en blandning av nyinspelat och gamla inspelningar som blivit liggande. Ni kan se fram emot vinyler med klassiska svenska punkband som The Imps, Incest Brothers och Stoodes. Mycket nöje!

Kontakt
Bonks: Ludvig Dahllöf, 073-698 14 90
Bollmora Rekords: Nina Siitari, 073-447 22 92
Bollmora Rekords: Jalle Jardland, 070-483 00 64
Bollmora Rekords: Arne Wickander, 070-971 60 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *