Om oss

Det går att ge ut böcker även om man inte har skrivit en själv. Detta kan man bland annat göra genom att starta ett förlag. Vilket jag nu har gjort. Och nu släpper förlaget en bok samt en diktsamling.

 Jag träffade av en slump en bekant från tonåren. Det var Arne Wickander och året 2019. Han berättade att han hade skrivit en bok. Och att det var den första i en tänkt trilogi som han kallade punktrilogin. Han bjöd mig till bokreleasen av boken som skulle ske på en restaurang i Stockholm. Han hade också anlitat ett band som heter Bodies som skulle spela.

För att göra en lång historia kort så frågade jag Arne om han hade en roll-up eller något annat för att få det att se bra ut när han satt och signerade sina sålda böcker. Det hade han inte så jag frågade om jag skulle hjälpa honom med en sådan. Vilket jag gärna fick göra.

Sedan rullade det på och jag har fixat och donat lite i bakgrunden. När första versionen av manus till bok nummer två var klart så fick jag frågan om jag ville läsa det. Jag läste och gav mina synpunkter och vi började bolla vissa texter och passager. Sedan ställde jag frågan om det inte var lika bra att jag gav ut boken.

Nu är den klar och den heter Den tionde punkarn. Debutboken heter Den tredje punkarn. Med den boken vann Arne Wickander bland annat Selma-priset 2019.

I den första boken får vi göra Nilz Pilzner bekantskap. Det är person som bland annat skriver dikter. Dessa läser han gärna upp på nattbussen hem. Vilket inte alltid är så populärt. Nilz Pilzner gav ut en mängd med stencilerade dikstsamlingar. Varför inte ge ut en diktsamling i urval av Arne Wickander, tänkte jag. Och så blev det. Senare i höst 2021 kommer det en vinyl-EP med Bollmorabandet Brain Scan. Det är ett band som nämns i Den tionde punkarn. Berättaren i boken får lyssna på en demotejp som bandet har spelat in och tänker att ”detta borde någon ge ut”. Nu ger det nystartade skivbolaget Bollmora Rekords ut skivan i höst. Skivan kommer att finnas till försäljning här i shoppen. I övrigt beräknas den tredje och sista boken i punktrilogin att komma ut till våren 2022.


Kontakta oss

Renegade Publishing
C/o Prolepsis Productions AB
Bockvägen 35
135 50 Tyresö
Telefon: +46 70 483 00 64
info@renegadepublishing.se