Bollmora Rekords släpper vinyl-LP med punkpionjärerna The Imps

Bollmora Rekords släpper vinyl-LP med punkpionjärerna The Imps från Nacka.

The Imps var en av dom allra första stockholmspunkbanden. Dom var igång redan 1977 och hade sin första spelning på en skolfest i Fisksätra i slutet av december samma år. Den första konserten följdes av flera, både i hemkommunen Nacka och på dom klassiska punkställena inne i stan, som Fyran och Musikverket. Dom var förband när Dead Kennedys spelade på Underground i Stockholm 1981. Trots två studiosessioner blev det aldrig någon skiva för Imps.

Originaltejperna från dom gamla inspelningarna var borta sedan länge. Vad som fanns var några gamla kassettband. Med hjälp av Cutting Rooms expertis, Björn Engelman som mastrade ABBAs senaste skiva, så lyckades vi restaurera dessa så att vi nu stolta kan presentera en hel LP med bandet. Hade någon sagt till oss på Underground att vi drygt 40 år senare skulle släppa en skiva med Imps hade vi nog hällt en öl på vederbörande, men den 23 september är det releaseparty på Club Probation i källaren på restaurang Snövit, Ringvägen 147 på Söder i Stockholm.

Bollmora Rekords är ett nystartat skivbolag. Det drivs av tre mångsysslare inom kulturområdet: Nina Siitari, som driver Bäcka punkhotell, hotell- och konsertverksamhet utanför Skinnskatteberg. Jalle Jardland, som driver förlaget Renegade Publishing och Arne Wickander, som skriver punkromaner. Bolaget kommer att ge ut drygt tio skivor under hösten. Det är en blandning av nyinspelat och gamla inspelningar som oförtjänt blivit liggande. Ni kan se fram emot vinyler med sådana klassiska svenska punkband som Incest Brother och Stoodes, men även Unbearable Error, internationella poeter som läser lyrik till treackordspunk.

Bollmora Rekords katalog

BandSkivtitelFormat
Brain ScanDet här är Bollmora, inte Tyresö CSingelPunkrock från 1991
The ImpsThe ImpsLPPunkrock från 1980-1981
The Vacuum CleanersSingelGaragerock från 2022
BinaDöd svan bluesSingelPunkrock från 2022
Unbearable ErrorPoetry is DeadLPPunkrock och poesi från 2021
The BonksWeekend KicksEPPunkrock från 2001
TussilagoTrafikplats JönåkerSingelRock från 2001
Blasting FondasLet It BeEPPowerpop från 2016
BradshawsBeautiful Harmony FeedbackLPPunkrock från 1997
Sugar RatsMaxisingelPunkrock från 2022
Incest BrothersLjuset igenSingelPunkrock, Släpps 4 februari 2023

Kontakt
The Imps: Anders Gustawsson, 073-500 46 69
Bollmora Rekords: Arne Wickander, 070-971 60 25
Bollmora Rekords: Nina Siitari, 073-447 22 92
Bollmora Rekords: Jalle Jardland, 070-483 00 64

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *