Vinylsingelsläpp med Tussilago den 5 november på Broder Tuck i Stockholm

Releaseparty 5 November på Broder Tuck, Stockholm

Tussilago – från amerikansk obygd till svensk diskbänksrealism
I slutet av 1990-talet bytte stockholmsbandet The Coroners namn till Tussilago. Texter om amerikansk obygd med marklöpare i vinden, föräldralös kärlek och vassa klippor mot en oförsonlig himmel, ersattes av erfarenheter från svenska förorter och höghusområden. Man började sjunga på svenska. Roger Carlberg skrev texterna. Carlberg som också skrev en serie sköna romaner om odågan Harley Svensson och hans strapatser i ett miljonprogram på dekis.

Tussilago spelade in två demotejper; Trafikplats Jönåker och Det finns ingen underklass. Genom gitarristen Stellan Medelius försorg hamnade inspelningarna hos Bollmora Rekords någon gång på försommaren 2022.

Vi insåg snabbt att det här var bra grejor. Två av låtarna golvade oss fullständigt: Sockerbagarbarnen, där Roger bräker sönder ”landet nästan bra” och den suggestiva förortsballaden So Long. Vem har inte suttit på en sliten kommunal träbänk en höstdag och känt att det var över?

Vi bestämde oss för att ge ut en singel. Det blir releaseparty den 5 november på Brother Tuck i Stockholm. Vi släpper även en ep med punkbandet The Bonks samt att Arne Wickanders roman Den trettonde punkarn släpps samma kväll på förlaget Renegade Publishing.

Vi ville att Tussilago skulle spela på releasen, men folkhemmet var demonterat och bandmedlemmarna hade sadlat på och återgrupperat i den amerikanska mellanvästern. Det blir The Coroners som spelar den denna kväll.

Bollmora Rekords startade sin utgivning våren 2022 med att ge ut Brain Scan, förortspunk från just Bollmora. Skivbolaget drivs av Nina Siitari, Arne Wickander och Jalle Jardland. Vi kommer att ge ut tio skivor under hösten och ha flera releasepartyn (bland annat på Brother Tuck 12 och 26 nov).

Bollmora Rekords katalog

BandSkivtitelFormat
Brain ScanDet här är Bollmora, inte Tyresö CSingelPunkrock från 1991
The ImpsThe ImpsLPPunkrock från 1980-1981
The Vacuum CleanersSingelGaragerock från 2022
BinaDöd svan bluesSingelPunkrock från 2022
Unbearable ErrorPoetry is DeadLPPunkrock och poesi från 2021
The BonksWeekend KicksEPPunkrock från 2001
TussilagoTrafikplats JönåkerSingelRock från 2001
Blasting FondasLet It BeEPPowerpop från 2016
BradshawsBeautiful Harmony FeedbackLPPunkrock från 1997
Sugar RatsMaxisingelPunkrock från 2022
Incest BrothersLjuset igenSingelPunkrock, Släpps 4 februari 2023

Kontakt
Tussilago: Stellan Medelius 073-040 49 60
Bollmora Rekords: Nina Siitari, 073-447 22 92
Bollmora Rekords: Arne Wickander, 070-971 60 25
Bollmora Rekords: Jalle Jardland, 070-483 00 64

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *