Kulturhuset Vingen i Torslanda

Välkommen till bokmässa i Göteborg!

Arne Wickander kommer till bokmässan i Torslanda, Göteborg

Den äger rum lördagen den 4 september 2021, 10.00 – 16.00. Lokalen är i Kulturhuset Vingen i Torslanda.

Författaren Arne Wickander skriver en punktrilogi. Den utspelar sig under perioden 1977-1999. Från punkens födelse och drygt 20 år framåt. Det handlar om människor med helt egna idéer om hur saker och ting ska skötas. Outsiders. Avhoppare. Punkare. Det handlar om motsättningen mellan skapande och död.

Första delen, Den tredje punkarn, utkom 2018. Den beskriver punken på 70-talet. Kassettband, hårfärg och sönderklippta kläder. Och att få stryk av raggare. I boken figurerar Nilz Pilzner som diktaren som gärna har uppläsning på udda platser: spritfesten, nattbussen etc. Boken vann Selmapriset 2019.

Nu kommer andra delen på förlaget Renegade Publishing. Den heter Den tionde punkarn och skildrar punken på 80-talet. Spelningar, kulturföreningar och Ultrahuset. Och att få stryk av skinheads. Nilz Pilzner är huvudperson i denna bok som är en fristående uppföljare till Den tredje punkarn.

Den tredje och avslutande delen i punktrilogin beräknas komma 2022.

Nilz Pilzner, han är ärkepunkaren från Stockholms södra förorter. Skrev han dikter? Det kan du hoppa upp och klappa dig på att han gjorde! Hur var dom då? Skamlösa, svinaktiga och obscena. Magstarka, oanständiga och otryckbara. Men några var också riktigt bra. Visionära, illusoriska, på gränsen till det otänkbara.

Arne Wickander har valt ut dom allra bästa och Renegade Publishing ger ut dem i diktsamlingen Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet. Finns bara i 200 exemplar så – Hurry up Harry! Dessa kommer också att finnas att köpa på bokmässan i Torslanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *