Renegade Publishing bjuder in dig till Stockholms Bokhelg 27-29 augusti 2021

Välkommen till releasehelgen för Den tionde punkarn

av Arne Wickander och Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet av Nilz Pilzner.

Författaren Arne Wickander skriver en punktrilogi. Den utspelar sig under perioden 1977-1999. Från punkens födelse och drygt 20 år framåt. Det handlar om människor med helt egna idéer om hur saker och ting ska skötas. Outsiders. Avhoppare. Punkare. Det handlar om motsättningen mellan skapande och död.

Första delen, Den tredje punkarn, utkom 2018. Den beskriver punken på 70-talet. Kassettband, hårfärg och sönderklippta kläder. Och att få stryk av raggare. I boken figurerar Nilz Pilzner som diktaren som gärna har uppläsning på udda platser: spritfesten, nattbussen etc. Den tionde punkarn är en fristående fortsättning på Den tredje punkarn, som fick Selmapriset 2019.

Nu kommer andra delen på förlaget Renegade Publishing. Den skildrar punken på 80-talet. Spelningar, kulturföreningar och Ultrahuset. Och att få stryk av skinheads. Nilz Pilzner är huvudpersonen i boken.

På sextitalet bröt man sönder marken och planterade kartonger. byggde bostadsområden i betong. folk bussades dit från bruksorter på dekis. 

Femton år senare sitter dom fortfarande i sina trerummare. och tittar ut. Ett nytt gäng rör sej mellan höghusen. infödingar med färgat hår, sönderklippta kläder och klotter på skjortan. Ett främmande, trasigt och obegripligt folkslag. vad e det för nåra?

Proggarna flyttade ut på vischan. Raggarna fick förtids­pension. På åttiotalet tar punken över. Den växer fram direkt ur betongen. En punkare i varje trappuppgång. Ett punkband i varje höghus.

Repningar. Spelningar. En ständig ström av akti­vi­tet och oväsen. Vad som helst är bättre än ingen­ting. Impulskontrollen står på noll. Allt­ihop slutar med en smäll en råkall kväll i slutet av februari 1986.Detta är ett arrangemang under Stockholms Bokhelgs paraply. Evenemanget äger rum 27-29 augusti. Renegade Publishing och Arne Wickander är på restaurang Nara De i Gamla Stan, Munkbrogatan 5/Kåkbrinken, Gamla Stan, Stockholm.


Fredag
 • 15:00-15:30 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras. Arne läser ur Den tionde punkarn.
 • Ca 15:30 Mingel, bokförsäljning
 • 17:00-17:30 Spelning: Johan ”Vermouth” Hellman
 • 17:40-18:10 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras och Arne läser ur Den tionde punkarn.
 • Ca 18:10-  Mingel bokförsäljning
Lördag
 • 11:00-13:30 Förlaget och Arne Wickander på plats
 • 13:45-14:15 Spelning: ArnePop
 • 14:15-14:30 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras Diktaren Nilz Pilzner presenteras. Arne Wickander och Nilz Pilzner samtalar om hur Arne Wickander har valt ut dikterna till diktsamlingen. Nilz Pilzner läser dikter.
 • 14:30-15:30 Mingel, bokförsäljning
 • 15:30-16:00 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras. Arne läser ur Den tionde punkarn
 • 16:00-16:30 Spelning: Kommer att uppdateras
 • 16:30-17:00 Mingel och bokförsäljning
 • 17:00-17:30 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras. Arne läser ur Den tionde punkarn
 • 17:30- Mingel och bokförsäljning
Söndag
 • 11:00-14:00 Förlaget och Arne Wickander på plats
 • 14:00-14:30 Spelning: Kommer att uppdateras
 • 14:30-15:00 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras. Arne läser ur Den tionde punkarn.
 • 15:00-16:00 Mingel, bokförsäljning
 • 16:00-16:30 Spelning: Fanny Holm
 • 16:30-17:00 Förlaget Renegade Publishing och författaren Arne Wickander presenteras. Arne läser ur Den tionde punkarn
 • 17:00- Mingel, bokförsäljning
OM ARTISTERNA SOM UPPTRÄDER
Johan Vermouth Hellman

Johan “Vermouth” Hellman
Johan är tidigare sångare i bland annat Blasting Fondas och Sonic Negros, Han är dessutom en av huvudpersonerna i den nya romanen Den tionde punkarn av Arne Wickander.

Johan kommer att uppträda fredagen den 27 augusti kl 17:00 på restaurang Nara De i Munkbrogatan 5/Kåkbrinken, Gamla Stan.

Ludvig Dahllöf

Arnepop med Ludvig Dahllöf och Peder Carlsson
Arnepop lirar akustiskt på Nara De – Releasefest för ”Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet” av Nilz Pilzner. Arnepop som består av Ludvig Dahllöf, sång och gitarr och Peder Carlsson, munspel.

Ludvig spelar även garagerock i Rehab Jones. Han, Peder och Keith Streng från The Fleshtones utgör också The Vacuum Kleaners.De kommer att uppträda lördagen den 28 augusti kl 13:45 på restaurang Nara De i Munkbrogatan 5/Kåkbrinken, Gamla Stan.

Fanny Holm

Fanny Holm
Singer-songwritern Fanny Holm avslutar kavalkaden av grymma artister som spelar på restaurang Nara De under Stockholms bokhelg. Fanny, som skriver från de mörka hörnen av hjärtat, utlovar eget material samt lite Lucinda Williams.

Renegade Publishing är mycket stolta över att få ha henne på scenen i samband med att Arne Wickander har release för Den tionde punkarn och Nilz Pilzner har release för Om man ändå kunde få ut skiten ur huvet. Johan “Vermouth” Hellman som öppnar premiärhelgen kommer att gästa på några låtar.Fanny kommer att uppträda söndagen den 29 augusti kl 16:00 på restaurang Nara De i Munkbrogatan 5/Kåkbrinken, Gamla Stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *