Himlen! nytt spännande band som sjunger på svenska

Premiär 18/2 för FEBRUARI ´73 bandets första skiva.

Releasefesten sker lördagen den 18 februari på Guitars – The Museum i Umeå.

Himlen! gästar dessförinnan P4 Västerbotten onsdagen den 15 februari för att prata om skivan samt för att spela några låtar live i studion.

Himlen! är Thomas Gustafsson text samt Peder Andersson musik.

Peder Andersson är en son av staden Umeå. Han började sin musikkarriär med punken i hemstaden där han spelade i olika band. Färden gick sedan till Stockholm men han bor sedan många år tillbaka i Göteborg.

En dag för några år sedan blev Peder kontaktad av en bandkompis från tiden i Stockholm. Det var Thomas Gustafsson, numer boendes i Sandviken. Thomas berättade att han hade skrivit några texter på svenska och undrade om Peder ville titta på dessa. Peder gillade texterna och musik uppstod. Himlen! bildades av de två.

Debutskivan spelades in i Göteborg och färdigställdes i Spanien. Det är en 10-spårs vinyl-LP som heter Februari ´73. Skivan och mycket mer kommer naturligtvis att finnas på alla digitala plattformar.

  • Thomas Gustafsson släppte en visskiva 1999 som heter Gustafsson.
  • Peder Andersson har gjort musik till en TV-serie, Jonas löfte. I samband med detta bildades Hundarna med Pelle Almgren och Jonas Inde. På skivan fanns gäster som Andreas Kleerup, Maja Ivarsson, Freddie Wadling och Andreas Lundstedt. Allt är borttaget från Spotify och TV.
  • Thomas Gustafsson och Peder Andersson bodde tillsammans i Stockholm i slutet på 80-talet. De skrev sin första låt tillsammans där och då. Den spelades live av Jerry Nolan, ex-New York Dolls, i hans svenska band som han hade här i Sverige och som Peder spelade i.

Information om Guitars – The Museum
Adress: Skolgatan 59, Umeå. Hålltider den 18 februari är: 12:00 entrén och baren öppnar. Himlen! spelar live 16:00.

KONTAKT
Renegade Publishing
Jalle Jardland 070-4830064
himlenmusik@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *